Annons

Upprop mot sexism i dansk musikbransch

Musik • Publicerad 3 oktober 2020
Den danska musikbranschen har stora problem med sexism. Det framgår av 97 vittnesmål från kvinnliga musiker och branschpersoner. Arkivbild.
Den danska musikbranschen har stora problem med sexism. Det framgår av 97 vittnesmål från kvinnliga musiker och branschpersoner. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg / TT

Den danska musikbranschen har stora problem med sexism. Det framgår av 97 vittnesmål från kvinnliga musiker och branschpersoner som publiceras av tidningen Politiken.

Där tecknas en bild av en musikbransch med stora könsskillnader, oönskad sexuell uppmärksamhet, tafsande och trakasserier.

Vittnesmålen kommer bara några veckor efter att över 700 kvinnor skrivit på ett upprop mot sexism inom den danska mediebranschen. Uppropet var en effekt av att programledaren Sofie Linde under en tv-sänd gala berättade att hon trakasserats av en hög chef under en jullunch på Danmarks Radio.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons