GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Unika fynd i Åkerströms arkiv ges ut

Musik • Publicerad torsdag 15:26
CajsaStina Åkerström står bakom projektet som ska göra flera unika Fred Åkerström-inspelningar tillgängliga. Arkivbild.
CajsaStina Åkerström står bakom projektet som ska göra flera unika Fred Åkerström-inspelningar tillgängliga. Arkivbild.
Foto: ADAM IHSE / TT

Unika inspelningar från Fred Åkerströms arkiv ska ges ut både digitalt och fysiskt. Först ut är en hemmainspelning av Evert Taubes ”Fritjof i Arkadien” i köket hos vännen Lars Berg från 1962.

Det är dottern CajsaStina Åkerström och musikjournalisten Lars Nylin som står bakom projektet.

"Det känns fantastiskt att så här drygt 35 år efter pappas bortgång nu få möjlighet att sprida nytt ljus över hans värv. Det har varit ett stimulerande arbete att tillsammans med Lars leta efter såväl udda pärlor som rena guldkorn", säger CajsaStina Åkerström i ett pressmeddelande.

Den första utgivningen innebär att Åkerströms bandade debut flyttas tillbaka ett år, från 1963 till 1962.

Taube-tolkningen är bara en i raden av flera släpp det kommande året. Framöver ska exempelvis även en liveinspelning från 1983, två år innan Åkerströms bortgång, göras tillgänglig för allmänheten.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.