Annons

TV4 sänder hela Oscarsgalan

TV4 direktsänder hela Oscarsgalan natten mot den 26 april.
Tv • Publicerad 13 april 2021
Frances McDormand (till vänster) och regissören Chloé Zhao under arbetet med "Nomadland". Båda är har chans att få Oscarsstatyetter. Pressbild.
Frances McDormand (till vänster) och regissören Chloé Zhao under arbetet med "Nomadland". Båda är har chans att få Oscarsstatyetter. Pressbild.Foto: Searchlight Pictures/AP

Till skillnad från på den redan avklarade Golden Globe-galan, där de nominerade kunde vara med via Zoom, iklädda mysbyxor, måste skådespelare och filmskapare medverka personligen vid Oscarsgalan i Los Angeles eller vid någon av de internationella platser som galan planerar för de nominerade som inte kan sig till Kalifornien.

Hela evenemanget följs av Pär Lernström, Parisa Amiri och Thomas Ritter som live-rapporterar från en studio i Stockholm.

Annons

Bland de nominerade finns Frances McDormand som uppmärksammats för sin rolltolkning i filmen "Nomadland". Den dansk-svenska samproduktionen "En runda till" är Oscarsnominerad för bästa regi och bästa internationella film. Dessutom har de svenska låtskrivarna bakom Molly Sandén-låten "Husavik (my hometown)" chans att vinna för bästa låt. Den ingår i Will Ferrell-komedin "Eurovision Song Contest: The story of Fire Saga".

På måndagen meddelades att bland andra Halle Berry, Bong Joon-Ho, Harrison Ford, Joaquin Phoenix, Brad Pitt och Reese Witherspoon ska dela ut priser på galan.

"Det kommer att vara så mycket stjärnglans att det kan behövas solglasögon", skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons