Annons

Tio års fängelse för skott mot rapstjärna

Rapparen Tory Lanez döms till tio års fängelse för skotten mot rapstjärnan Megan Thee Stallion.
Musik • Publicerad 9 augusti 2023
Tory Lanez har dömts till tio års fängelse för att ha skjutit rapstjärnan Megan Thee Stallion.
Tory Lanez har dömts till tio års fängelse för att ha skjutit rapstjärnan Megan Thee Stallion.Foto: Scott Roth, (vänster), Charles Sykes/Invision/AP/TT

Åklagare i Los Angeles hade yrkat på 13 års fängelse för Lanez, eller Daystar Peterson som han egentligen heter, för att ha skjutit Megan Thee Stallion i fötterna efter en fest hos influeraren Kylie Jenner för tre år sedan, skriver tidningen Variety.

Han har även dömts för att ha trakasserat henne via social medier efter skottlossningen.

Annons

Domen föll redan i december 2022 och rapparen har suttit häktad för skjutningen, samt innehav av ett oregistrerat vapen.

Lanez advokater yrkade på att han borde släppas ur häktet, få en villkorlig dom och delta i ett missbrukarprogram. De har även vädjat om hänsyn till Lanez "alkoholmissbruk och barndomstrauma".

Under rättegången lästes rekommendationsbrev upp från familjemedlemmar, medlemmar och ledare för flera välgörenhetsorganisationer samt stjärnor från musikindustrin, bland annat Iggy Azalea, för att försöka hjälpa Lanez till en friande dom.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons