Annons

The KLF släpper låtar på musiktjänster

Musik • Publicerad 1 januari 2021
Nu finns The KLF:s musik på bland annat Spotify. Arkivbild.Foto: Amir Nabizadeh/TT

Den brittiska dansmusikgruppen The KLF verkar vara på väg att återvända till den musikindustri den vände ryggen för snart 30 år sedan.

En samling med några av gruppens största hitlåtar, betitlad "Solid state logik 1" har släppts på strömningstjänster, samtidigt som affischer som har satts upp runt om i London tyder på att ny musik är att vänta i år, rapporterar BBC.

Annons

The KLF, vars kärna består av Bill Drummond och Jimmy Cauty, släppte en rad uppmärksammade singlar, som "3 am eternal" och "Doctorin' the Tardis", och album på slutet av 1980- och början av 90-talet.

Gruppen "tog farväl" av branschen under utdelningen av 1992 års Brit Awards, då de framförde "3 am eternal" innan Drummond tog fram ett maskingevär och sköt lösa skott mot publiken, varpå budskapet "The KLF har lämnat musikindustrin" hördes ur högtalarna.

De drog sedan tillbaka sin backkatalog från skivbolaget och musiken har inte gått att ta del av digitalt – förrän nu.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons