Annons

"Tenet" har spelat in över 2,7 miljarder

Film • Publicerad 4 oktober 2020
Robert Pattinson och John David Washington i Christopher Nolans "Tenet". Pressbild.
Robert Pattinson och John David Washington i Christopher Nolans "Tenet". Pressbild.Foto: Melinda Sue Gordon/Warner Bros/AP/TT

Christopher Nolans film "Tenet" har nu spelat in 307 miljoner dollar totalt i biljettintäkter. Det motsvarar 2,7 miljarder svenska kronor. I Nordamerika slutade filmen återigen etta på biotoppen, sex veckor efter premiären.

Men beskedet att biografkedjan Cineworld kan komma att stänga ett flertal biografer i USA och Storbritannien gör att det inte längre ser ut som att filmen kommer att kunna uppnå den summa filmbolaget hade hoppats på, skriver Deadline. Warner Bros har räknat med att filmen åtminstone skulle landa på 55 miljoner dollar i hemlandet, vilket motsvarar ungefär 491 miljoner kronor.

Matinéfilmen "Hocus pocus" från 1993 har återigen gått upp på bio, 27 år efter premiären, och hamnar på en andraplats på den amerikanska biotoppen. Den spelade totalt in 17 miljoner kronor under helgen som gick.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons