Annons

Taylor Swift släpper albumet "Red" – igen

"Red (Taylors version)" ska släppas i november, har popstjärnan slagit fast. Det betyder att det Grammy-nominerade albumet från 2012, sångerskans första kliv från country till pop, blir det andra i raden som Taylor Swift spelar in på nytt.
Musik • Publicerad 19 juni 2021
Taylor Swift släpper sitt album "Red" på nytt. Arkivbild.
Taylor Swift släpper sitt album "Red" på nytt. Arkivbild.Foto: Evan Agostini/Invision/AP

Den första var "Fearless" från 2010, som släpptes på nytt för ett par månader sedan. Swift har utlovat ytterligare fyra nyversioner av sina tidigaste plattor, detta som ett svar på en långdragen rättighetskonflikt.

Sångerskan och låtskrivaren släppte sina sex första album under bolaget Big Machine och sedan hon lämnade för konkurrenten Universal 2018 har parterna bråkat om vem som har laglig rätt till albumen.

Annons

2019 eskalerade konflikten då musikentreprenören Scooter Braun, som Swift hävdar har behandlat henne illa genom åren, köpte Big Machine – inklusive rättigheterna till Swift-albumen.

"Red (Taylors version)" kommer att innehålla tidigare ej släppta låtar, totalt blir det hela 30 spår, varav ett är tio minuter långt, skriver Los Angeles Times.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons