Annons

SVT sänder American Song Contest

Musik • Publicerad 27 januari 2022
Christer Björkmans nya satsning American Song Contest ska sändas av SVT i vår. Arkivbild.
Christer Björkmans nya satsning American Song Contest ska sändas av SVT i vår. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

SVT sänder American Song Contest, den svenska melodifestivalsnestorn Christer Björkmans nya projekt i vår. Det bekräftar Mikael Österby, ansvarig utgivare på SVT programinköp för Göteborgs-Posten.

"Nu kan vi bekräfta att SVT kommer att sända storsatsningen American Song Contest och vi är verkligen glada för det. I en splittrad värld känns Eurovisions budskap, att ena människor med hjälp av musik, som viktigare än någonsin. I över 20 år har den amerikanska storproducenten Ben Silverman drömt om att överföra ESC-succén till de amerikanska tv-tittarna och nu blir det äntligen verklighet tack vare Christer Björkman, Anders Lenhoff, Peter Settman och Ola Melzig", konstaterar Mikael Österby, i en skriftlig kommentar till GP.

Annons

Det amerikanska tv-bolaget NBC sänder American Song Contest. Programmet får premiär i USA den 21 mars och final blir det den 9 maj.

50 delstater, fem amerikanska territorier och huvudstaden finns representerade och den stora finalen äger rum dagen före den första semifinalen i Eurovision Song Contest.

SVT har ännu inte tablålagt sändningarna.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons