Annons

Sverige från ovan i dokumentärserie

Tv • Publicerad 9 januari 2021
Öresundsbron betraktad från ovan är ett av inslagen i National Geographics nya tv-serie. Arkivbild.
Öresundsbron betraktad från ovan är ett av inslagen i National Geographics nya tv-serie. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

I de andra säsongen av dokumentärserien "Europa från ovan" tar National Geographic tittarna till sex länder i Europa – med start i Sverige, skriver tv-kanalen i ett pressmeddelande.

I avsnittet som spelats in i Sverige får tittarna bland annat se Uppsala, ishotellet i Jukkasjärvi och Öresundsbron. Här dokumenteras även byggandet av Sveriges största skyskrapa i trä i Skellefteå – och alla platser och byggnader har filmats från ovan.

"Jag ser fram emot att visa våra svenska tittare hur fantastiskt Sverige är när det är filmat av National Geographics bästa filmfotografer. Och jag törs också lova att vi kommer att visa sidor av Sverige som många svenskar inte känner till", säger Per Apelqvist, kanalchef på National Geographic, i pressmeddelandet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons