Annons

Alexander Skarsgård nominerad till en Emmy

Alexander Skarsgård är nominerad till en Emmy för bästa gästroll i dramaserien "Succession".
Den svenske skådespelaren spelar Lukas Matsson, en framgångsrik och konfrontativ chef och grundare av ett techbolag.
Nöje • Publicerad 12 juli 2022
Alexander Skarsgård är nominerad till en Emmy för bästa gästroll i dramaserien "Succession". ArkivbildFoto: Vilhelm Stokstad/TT

"Successions" – HBO:s satiriska serie om en rik och hänsynslös familj – fick också flest nomineringar totalt, 25 stycken. Tv-serien vann sju Emmystatyetter 2020, inklusive bästa dramaserie.

Alexander Skargård tävlar nu mot fem andra nominerade i samma kategori, bästa gästroll i en dramaserie. Priserna delas ut i september.

Annons

Näst flest nomineringar i dramakategorin i år fick Netflix sydkoreanska serie "Squid Game" med 13 nomineringar. Det är den första icke-engelskspråkiga serie som tävlar om det ärorika tv-priset för drama.

"Ted Lasso" dominerar kategorin komedi med 20 nomineringar och har möjlighet att ta hem sin andra utmärkelse som bästa komediserie. Till andra toppnominerade hör "White Lotus", som också fick 20 nomineringar och komediserierna "Hacks" och "Only Murders in the Building” med 17 nomineringar var.

Det amerikanska Emmypriset ges till tv-produktioner och kan jämföras med filmvärldens Oscar.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons