Annons

Succénovellen "Kattmänniska" blir film

Film • Publicerad 20 juni 2021
Den amerikanska författaren Kristen Roupenians novell "Kattmänniska" publicerades i The New Yorker och slog ganska omgående tidskriftens virala rekord. Nu ska den bli film. Arkivbild.
Den amerikanska författaren Kristen Roupenians novell "Kattmänniska" publicerades i The New Yorker och slog ganska omgående tidskriftens virala rekord. Nu ska den bli film. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Den psykologiska thrillern "Kattmänniska" av Kristen Roupenian fick ett starkt mottagande 2017 och blev också det årets mest nedladdade fiktiva verk i tidskriften The New Yorker.

Historien kretsar kring college-studenten Margot och hennes förhållande till den äldre Robert, som ofta besöker biografen hon jobbar på.

Annons

En filmatisering med titeln "Cat people" är nu på gång och för regin står Susanna Fogel ("The flight attendant") och huvudrollerna ska spelas av Nicholas Braun ("Succession") och Emilia Jones ("Coda"), skriver Deadline.

"Vi ska använda Kristens obehagligt träffsäkra novell om fasorna med dejting som en utgångspunkt för att göra en riktig genrefilm", säger regissören Susanna Fogel i en kommentar.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons