GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Storsatsning på offentlig konst i Stockholm

Konst • Publicerad onsdag 18:02
Otávio och Gustavo Pandolfos muralverk på Södermalm i Stockholm. Arkivbild.
Otávio och Gustavo Pandolfos muralverk på Södermalm i Stockholm. Arkivbild.
Foto: Janerik Henriksson/TT

222 nya konstverk ska spridas ut i Stockholms län inför en konstfestival i juni 2022, skriver Dagens Nyheter.

Målsättningen med satsningen, som sker i ett samarbete mellan Stockholms stad och Wall Street Stockholm, är att skapa Europas största utställning av modern konst och att få en nystart efter pandemin.

– Det är modern offentlig konst, måleri, men också tillfällig arkitektur och muralmålningar med mera, säger kultur- och stadsmiljöborgarrådet Jonas Naddebo (C) till DN, och framhåller att politiken inte ska inte lägga sig i det kulturella innehållet.

Sara Edström, ordförande för Konstnärernas riksorganisation, tycker att satsningen som helhet är bra eftersom det kan skapa väldigt många uppdrag, men hon hoppas också att politikerna ska hålla "tassarna borta".

– Vill man ha konst så måste man vara beredd på att den nästan alltid ger olika reaktioner och att vissa blir arga, säger hon till DN.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.