”Stopp!” är en charmig historia om en busig hund

Hål i trädgården, trasiga tidningar och smaskiga köttbitar. Prisbelönta bilderboksmakaren Marta Altés skriver humoristiskt om livet med en hund.
Bokrecension • Publicerad 28 januari 2023
Detta är en recension i Barometern Oskarshamns-Tidningen. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Marta Altés bilderbok ”Stopp!” handlar om en busig men välmenande hund.
Marta Altés bilderbok ”Stopp!” handlar om en busig men välmenande hund.
Bilderbok (från 3 år)

Stopp!

Text och bild: Marta Altés.

Översättning: Jenny Franke.

Förlag: Bonnier Carlsen.

Sedan tidigare finns Londonbaserade Marta Altés böcker ”Ny i stan”, ”Kattbossen” och ”Bara fem minuter till” på svenska. Nu är hon aktuell med bilderboken ”Stopp!”.

Allting kretsar kring en charmig och hjälpsam hund. Han provsmakar maten, letar efter skatter i trädgården och värmer sängarna i huset. På bilderna avlöser humoristiska detaljer varandra, både i varma rum och lekfulla utemiljöer. Färgerna är milda och formerna mjuka.

Texten består av enkla meningar där hunden beskriver allt han är duktig på. På varje uppslag finns också en pratbubbla där familjemedlemmarna ropar ”Stopp!”. Vad är det egentligen för ett ord? Och varför har hunden fått ett halsband med fel namn?

”Stopp!” är en bok full av kommunikationsproblem och missförstånd, men också av kärlek och glädje. Det är en rolig och charmig bilderbok.

bild 1/2
Marta Altés - ”Stopp!”
Londonbaserade bilderboksmakaren Marta Altés är aktuell med ”Stopp!”
Marta Altés - ”Stopp!”
Londonbaserade bilderboksmakaren Marta Altés är aktuell med ”Stopp!”

Fler nya böcker:

Jonna FriesSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.