GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Stillsam och enkel Stella Donnelly kommer närmare

Skivrecension • Publicerad 2 september 2022
Detta är en recension i Barometern Oskarshamns-Tidningen. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Pop/rock

Stella Donnelly – Flood

Skivbolag: Secretly Canadian/PGM.

Släpptes: 26 augusti 2022.

Australiensiska Stella Donnelly är tillbaka med uppföljaren till debuten ”Beware of the dogs” från 2019. En närmre, stillsam produktion som inte tränger sig på men växer med lyssningarna.

Att Donnelly bytt ut gitarren mot piano under låtskrivarprocessen hörs tydligt. Här vilar ett nytt lugn. En luftighet som direkt öppnar upp fler dimensioner och ger utrymme till blås, beats och syntar.

Det enkla och gitarrbaserade indiesoundet har med andra ord utvecklats ett par snäpp. Nerven blir också som tydligast i övergången från det sarkastiska, ironiserade och tweakade, till det mer lågmälda, där även berättandet hittar hem. Lyssna till exempel på spår som ”Restricted account”, ”Underwater”, ”This Week” och ”O my my my”.

Lyssna:

Karin GrönroosSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.