GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Stämningarna mot Travis Scott kan slås ihop

Musik • Publicerad 4 december 2021
Sörjande vid en minnesstund för offren vid Astroworld i Houston. Arkivbild.
Sörjande vid en minnesstund för offren vid Astroworld i Houston. Arkivbild.Foto: Robert Bumsted/AP

Tragedin på festivalen Astroworld i Houston har hittills resulterat i närmare 300 stämningar som riktar sig mot bland andra artisten Travis Scott och arrangören Live Nation.

Tragedin krävde tio människors liv och skadade hundratals. För att förenkla den rättsliga processen ska nu alla stämningarna slås ihop till ett enda fall.

Jurister från båda sidor anser att det är bästa sättet att hantera det stora, komplexa fallet som har över 1 250 målsägare. De har nu ansökt om att få en enskild domare för att koordinera fallen.

Stämningen anklagar Travis Scott, Live Nation och övriga konsertarrangörer för försummelse i hur de planerade och genomförde Astroworld. Runt 50 000 personer befann sig i folkmassan. Vittnen har berättat om kvävande trängsel och hetsig stämning.

Skadeståndsbeloppen som söks är i miljardklassen och rättsprocessen kan potentiellt pågå i åratal.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.