Annons

Spotify släpper noveller om klimatkrisen

Nöje • Publicerad 1 juni 2022
Skådespelaren Edvin Ryding är en av de medverkande i satsningen på ljudnovellerna "Tjugosjuttiotvå". Arkivbild.
Skådespelaren Edvin Ryding är en av de medverkande i satsningen på ljudnovellerna "Tjugosjuttiotvå". Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Spotify och klimat-tech-företaget Planethon låter forskning och konst mötas i en ny satsning på ljuddrama, som kallas "Tjugosjuttiotvå" och släpps som Spotify original.

Tre ljudnoveller skrivna av Tuva Novotny ("Den vilda staden" med Edvin Ryding), Henrik Björn ("Ragna" med Gizem Kling Erdogan) och Nathalie Álvarez Mesén ("Gråt inte över dina bin" med Maxida Märak) utspelas 50 år fram i tiden och baseras på forskningsdata och framtidsscenarier från Planethon.

Annons

Satsningen sker i samband med miljökonferensen Stockholm +50 för att bidra till att höja medvetenheten om klimatkrisen.

"Det kan vara svårt att ta till sig av klimatforskningen, men med dessa ljudnoveller vill vi öka tillgängligheten och skapa engagemang hos en kulturintresserad målgrupp", säger Karin Bäckmark, nordisk podcastchef på Spotify i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons