Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Soft Cell återförenas

Marc Almond från Soft Cell. Arkivbild.
Marc Almond från Soft Cell. Arkivbild.
Foto: Frida Hedberg/TT

Soft Cell återförenas för att spela in sitt första album på 20 år. Det bekräftar duons ena halva, Dave Ball, i en intervju med Daily Star.

Nyheten kommer förmodligen som en överraskning för de fans som gick på det som lanserades som Marc Almonds och Dave Balls sista gemensamma spelning i 02-arenan i London 2018.

– Före 02 hade Marc och jag inte sett varandra på omkring 15 år. Under åren som gått har vi börjat låta mer moget. De nya låtarna är fortfarande catchy men mycket mer världsvana, säger Dave Ball i intervjun.

Han konstaterar också att duon inte försökt skriva en ny "Tainted love" till skivan som ska släppas 2022. Soft Cells cover av Gloria Jones originallåt som släpptes 1981 har blivit en klassiker som bland annat spelats över 345 miljoner gånger på Spotify. Ball beskriver soundet på den nya skivan som minimalistiskt, melodiskt och basdrivet.

Läs mer