Annons

Slott och fästningar vinnare i budgeten

Kultur • Publicerad 12 september 2023
Kungliga slott, bruksmiljöer och ruiner får 100 miljoner kronor mer i nästa års budget, meddelar Sverigedemokraterna.
Kungliga slott, bruksmiljöer och ruiner får 100 miljoner kronor mer i nästa års budget, meddelar Sverigedemokraterna.Foto: Anders Wiklund/TT

Kungliga slott, slottsparker, fästningar, bruksmiljöer, kloster och ruiner får ökade statliga anslag med 100 miljoner kronor i nästa års budget. Det uppger Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande. Med stöd av SD ökar regeringen anslaget till vad som beskrivs som "bidragsfastigheter" ännu mer under kommande år, enligt pressmeddelandet.

I år uppgår anslaget till 290 miljoner kronor. Under 2025 är "inriktningen" att det ska ökas med 175 miljoner kronor i förhållande till dagens nivå och under 2026 med 250 miljoner kronor. Enligt SD är syftet med satsningen att "värna ett viktigt kulturhistoriskt arv".

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons