GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Skådespelaren Inga Sarri är död

Inga Sarri, skådespelare på både vita duken och teaterscenen, har avlidit, rapporterar Sveriges Radios Kulturnytt.

Hon föddes 1934 i Bollnäs, liftade till Stockholm 1953 och började på Koblancks teaterskola. Hon turnerade med Riksteatern och gjorde filmdebut i Alf Sjöbergs "Sista paret ut", med manus av Ingmar Bergman 1956.

I en intervju med Dagens Nyheter som gjordes inför 80-årsdagen 2014 berättade Inga Sarri att hon träffade sin man, skådespelaren Lasse Sarri, under en föreställning med Riksteatern.

Hon knöts till Stockholms Stadsteater 1960 och var en del av ensemblen fram till 1990-talet. Inga Sarri spelade även teater på Unga Klara med Suzanne Osten som regissör. Hon syntes i Ostens "Bröderna Mozart", tv-serien "Svensson Svensson" och senast i serien "We got this" från 2020.

Hon var mor till skådespelaren Olle Sarri. Inga Sarri blev 86 år.

Läs mer