GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sinéad O'Connor backar från pensionsbesked

För bara ett par dagar sedan meddelade Sinéad O'Connor att hon skulle sluta att spela in musik och turnera. Nu backar hon från pensionstillkännagivandet, skriver .
Sinead O'Connor tar tillbaka beskedet att hon är klar med musikbranschen. Arkivbild.
Sinead O'Connor tar tillbaka beskedet att hon är klar med musikbranschen. Arkivbild.
Foto: Antonio Calanni/AP

"Jag har blivit äldre och jag är trött", skrev den 54-åriga artisten i lördags på Twitter. I ett nytt inlägg säger nu den irländska singer-songwritern att hennes uttalande var en reaktion på de brittiska och irländska mediernas "ständiga missbruk och ogiltigförklaring" av hennes mentala hälsa.

Hon förklarar hon att hon känt sig ”allvarligt provocerad” av en serie intervjuer i samband med att hennes memoarer "Rememberings" publicerades den 1 juni. I boken skriver O'Connor självutlämnande om sorgen att växa upp i en familj som faller isär, sitt intåg på Dublins musikscen, upplevelserna av "sex, droger och rock'n'roll", den pågående andliga resan och inte minst hennes passion för musik.

"Jag älskar mitt jobb – att skapa musik som består. Däremot gillar jag inte konsekvenserna av att vara en begåvad och frispråkig kvinna och vara tvungen att vada genom fördomar varje dag för att försörja mig. Men jag är född för liveframträdanden", avslutar sångerskan och tackar fansen för stödet och engagemanget inför en kommande turné nästa år.

Läs mer