Annons

Shakira säljer rättigheterna till sina låtar

Musik • Publicerad 13 januari 2021
Shakira säljer rättigheterna till alla sina låtar. Arkivbild.Foto: Greg Allen/AP/TT

Shakira säljer rättigheterna till hela sin låtkatalog till företaget Hipgnosis Song Fund, rapporterar BBC. Hon är den senaste i raden av stjärnor som Bob Dylan och Stevie Nicks som sålt av sina rättigheter.

Shakira har haft hits som "Waka waka (This time for Africa)", "Whenever, wherever" och "Underneath your clothes" och sålt över 80 miljoner album.

Annons

145 låtar totalt ingår i köpet, men vad slutpriset landade på har inte offentliggjorts av någon av parterna. Hipgnosis Songs Fund är en fond där investerarna tjänar pengar på musikroyalties och de betalar oftast ut de kommande 15 årens beräknade royaltysummor vid köptillfället.

Att det är just Shakira som säljer sina låträttigheter kan bero på att hon står åtalad för skattebrott. Den colombianska stjärnan anklagas för att ha låtit bli att betala skatt i Spanien, där hon numera bor, under åren 2012—2014. Enligt El Pais handlar det om 14,5 miljoner amerikanska dollar, motsvarande ungefär 120 miljoner kronor.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons