Annons

Shakespeare och "Virginia Woolf" på Örebro Teater

Kultur • Publicerad 25 maj 2021
Örebro Teater presenterar repertoaren för spelåret 2021–2022. Arkivbild.
Örebro Teater presenterar repertoaren för spelåret 2021–2022. Arkivbild.Foto: Dan Hansson/SvD/TT

Pånyttfödelse är temat för Örebro Teater under spelsäsongen 2021–2022.

"Min förhoppning är att repertoaren möter upp det uppdämda behovet hos publiken, och oss, att åter uppleva teater och scenkonst live igen", säger teaterns konstnärlige ledare Rikard Lekander, konstnärlig ledare på Örebro Teater i ett pressmeddelande.

Annons

Årets repertoar innehåller bland annat en klassikertolkning av Hjalmar Bergmans "Chefen Fru Ingeborg" med Ing-Marie Carlsson samt nypremiär av Edward Albees "Vem är rädd för Virginia Woolf?" med Katarina Ewerlöf och Jakob Eklund i huvudrollerna.

Publiken bjuds även på "The last dream of William Shakespeare", som beskrivs som en musikalisk drömresa genom Shakespeares drömvärldar, regisserad av Nikita Milivojević och koreograferad av Amalia Bennet.

Den nya experimentscenen Studion invigs i samband med premiären av "Kung Lear" med bearbetning och regi av Anna Pettersson.

Samtliga biljetter släpps den 4 september.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons