GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Seriemördare plågar Göteborg i Tony Fischiers klassiska deckardebut

En lyckad deckardebut, men anspråken är för stora, konstaterar Kerstin Bergman.
Bokrecension • Publicerad 12 juni 2021
Tony Fischier.
Tony Fischier.
Foto: Stefan Berg
Polisroman

Mannen som försvann

Författare: Tony Fischier

Förlag: Lind & Co

En seriemördare som under många år plågade Göteborg har återvänt. Och vad hände egentligen med huvudpersonens syster som försvann? I debutdeckaren har Tony Fischier skapat en klassisk polisroman i Göteborgsmiljö med en komplex och välkomponerad story. Huvudpersonen Ragnvik engagerar, och det är egentligen bara på det redaktionella planet det brister lite. Tuffare språkgranskning och en rensning bland sidointrigerna hade lyft boken.

I baksidestexten kan man läsa att Tony Fischier skriver i Sjöwall-Wahlöös och Ed McBains anda, men den politiska och samhällskritiska udd som karakteriserar föregångarna saknas. Det gör inte boken sämre, men förväntningarna uppfylls inte. Jag ser dock fram emot att återse Ragnvik och privatdetektiven Maxine igen.

Kerstin BergmanSkicka e-post
Detta är en recension i Barometern Oskarshamns-Tidningen. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.