Annons

Så mycket får Läckberg och Fexeus för "Box"-trilogin

Litteratur • Publicerad 12 oktober 2021
Författarduon Henrik Fexeus och Camilla Läckberg har fått 150 miljoner kronor i förskott för sin planerade "Box"-trilogi. Arkivbild.
Författarduon Henrik Fexeus och Camilla Läckberg har fått 150 miljoner kronor i förskott för sin planerade "Box"-trilogi. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Camilla Läckberg och Henrik Fexeus är i höst aktuella med deckaren "Box" – den första boken i en planerad trilogi. I den nya podden "Deckarförfattarna – från debut till succé" avslöjar Läckberg nu hur stort förskott som hon och Fexeus har fått för trilogin.

– Henrik och jag börjar närma oss 150 miljoner i förskott på Box-trilogin, det är ju för alla tre då. Det är klart jag är stolt, säger Camilla Läckberg i podden.

"Box" gavs ut i början av september och har sedan dess letat sig in på flera topplistor. När nästa del i trilogin publiceras är ännu inte offentliggjort. I podden berättar Läckberg även om oväntade miljoner från Danmark och om elaka tungor i branschen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons