Annons

Så blir Melodifestivalen coronasäker

Pipande avståndslarm och förinspelade repetitioner i reserv – det är några av de åtgärder som ska göra årets Melodifestival coronasäker, skriver .
Melodifestivalen • Publicerad 27 januari 2021
Melodifestivalens projektledare Anette Brattström och tävlingsproducent Karin Gunnarsson. Arkivbild.
Melodifestivalens projektledare Anette Brattström och tävlingsproducent Karin Gunnarsson. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Sedan november har en konsult arbetat heltid med att göra varje steg i produktionen säker, enligt SVT.

– Vi förstod tidigt att vi behöver tänka in covid-19-perspektiv i alla beslut vi tar, från val av arena, till hur många vi är på scenen, till hur vi lägger upp logistiken på plats, säger Melodifestivalens projektledare Anette Brattström till Aftonbladet.

Annons

Max antal personer på scenen har minskats från åtta till sex personer, dansare måste hålla minst 1,5 meter från varandra och alla i produktionen ska bära larm som piper när de kommer för nära varandra.

Om en artist blir sjuk innan finalen visar man upp en bandad inspelning från fredagens genrep eller torsdagens repetition.

– Om någon blir sjuk tidigare än så, men kanske tillfrisknar till lördagen så får vi helt enkelt lösa repetitionerna med en stand-in, säger tävlingsproducenten Karin Gunnarsson till Aftonbladet.

Till skillnad från många andra stora tv-produktioner kommer man inte att bedriva några masstester.

– I stället arbetar vi mycket mer förebyggande med att hålla avstånd och ha god handhygien, säger Anette Brattström.

Till följd av pandemin sänds alla delar av Melodifestivalen utan publik från Annexet i Stockholm.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons