Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Roligt för hela slanten med Lena Sjöbergs tecknade vovvar

Tänk vad glad man kan bli av en liten hund, för att inte tala om 100. Eva Wahlström har läst Mörtforsförfattaren Lena Sjöbergs fyndiga bok.
Lena Sjöberg är bosatt i Mörtfors i Oskarshamns kommun.
Lena Sjöberg är bosatt i Mörtfors i Oskarshamns kommun.
Foto: Bruno Wegelius

Bilderbok

Hundra (sidor) hundar

Författare: Lena Sjöberg
Förlag: Opal

Jag har alltid älskat hundar och dom ofta också mig. Men inte riktigt alla hundar är älskvärda. Lena Sjöberg har skrivit en rad bilderböcker, fina naturböcker i en välstämd kolorit. I hundboken är det streckade tecknade vovvar som har mycket för sig eller bara är. Det är roligt för hela slanten och att hundar har humor är jag säker på.

Lena Sjöbergs baksidestext säger det mesta:

”Vill du lära dig en massa intressant om hundraser. Vill du bli en hejare på valpträning? vill du utvecklas som hundägare? Välj en annan bok”.

Här spelar Bandhunden elgitarr och Blindhunden i svarta glasögon ser ut att snart kliva ut för ett stup. Matten får dra Lathunden efter, det ser tungt men hunden ser nöjd ut. Bullterriern bakar mumsiga bullar medan den lilla valpen ser längtansfull ut. En aristokratisk schnauzer läppjar lite vin.

Det är egentligen svårt att skriva om den här boken man skulle verkligen vilja visa alla bilder och den fyndiga texten. Som en liten tant som svarar på frågan om det inte är jobbigt med en liten valp: ”Nejdå, nejdå. Han är sååå lugn och fin!” Och så får läsaren den avbitna bakdelen på tantens kappa.

Och jo, lite lär man sig om hundars bristande konsekvenstänk och dito om mattar och hussar också. En bok att bli bara glad av.

Läs mer om Lena Sjöberg:

Läs mer