Annons

Rebecca Ferguson blir filmproducent

Nu ger sig Rebecca Ferguson in i producentyrket.
Hon är exekutiv producent för ”Wool”, en tv-serie för Apple tv, där hon också spelar huvudrollen.
Film • Publicerad 23 juli 2021
Svenska Rebecca Ferguson spelar en av huvudrollerna i tv-serien "Wool" och är dessutom exekutiv producent. Arkivbild.
Svenska Rebecca Ferguson spelar en av huvudrollerna i tv-serien "Wool" och är dessutom exekutiv producent. Arkivbild.Foto: Richard Shotwell

– Det är en oerhört intressant berättelse inte minst filosofiskt sett. Den ställer frågor som "är vi födda goda eller onda?", säger Ferguson till TT.

Serien bygger på tre böcker av Hugh Howey, den första publicerades för tio år sedan och finns på svenska under titeln "Ull". De andra två delarna heter "Shift" och "Dust". Ferguson berättar:

Annons

– Handlingen utspelas i en silo, där resterande delar av mänskligheten lever efter en katastrof. Det finns en hierarki där, och allt styrs av det som står i "The great book". Det blir självfallet en mängd komplikationer. Min karaktär heter Juliette, hon är en mekaniker som ser till att maskinerna fungerar.

Detta är första gången Ferguson också är exekutiv producent för ett projekt. Inspelningen börjar den 28 augusti, och hon ser fram mot en hektiskt start på hösten.

– Vi är inte färdiga med inspelningen av nya ”Mission: Impossible” än, så jag får bolla med två inspelningar samtidigt.

Dessutom måste hon se till att det finns tid att resa till filmfestivalen i Venedig, där Denis Villeneuves "Dune" (där också Stellan Skarsgård finns med) har världspremiär den 4 september.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons