GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Rasmus Arvidsson: ”Greta Gris har vunnit över alla på hela jorden”

I veckan spelar Avantgardet på Söderport tre kvällar i rad – och samtidigt släpper de ny musik.
I Nöjets podcast Tombolaintervjun berättar frontmannen Rasmus Arvidsson om likheterna mellan sig själv och Skandiamannen, sin kärlek till Erik Niva, Jocke Åhlunds årliga födelsedagsboogie och varför han skulle vilja bjuda Ebba Busch på middag.
Tombolaintervjun • Publicerad 14 december 2021 • Uppdaterad 16 mars 2022
Rasmus Arvidsson är frontman i det hyllade bandet Avantgardet som spelar på Söderport tre kvällar i rad den här veckan.
Rasmus Arvidsson är frontman i det hyllade bandet Avantgardet som spelar på Söderport tre kvällar i rad den här veckan.Foto: Anton Lernstål
Artikelserie

Tombolaintervjun

Vi har 100 frågor i vår tombola. Intervjupersonen får välja ett antal nummer och därmed sina egna frågor.

Fotboll eller hockey?

– Fotboll.

Du är supporter av ett visst lag, eller hur?

– Ja, West Ham. Det finns ett foto på mig när jag är fem år och har fått min första West Ham-tröja. Sedan när jag flyttade till London hade jag säsongskort och följde laget väldigt nära. När jag flyttade hem blev matcherna istället en gratisbiljett till depression – jag visste att alla mina kompisar var där, vad de gjorde innan, under och efter matchen och det var allt det där jag lämnade för att över huvud taget överleva.

På tal om fotboll, för några avsnitt sedan intervjuade min kollega Christian Gustafsson fotbollsjournalisten Erik Niva. De pratade en del om dig, har du hört det?

– Jo, jag nåddes av det. Han är en stor förebild och en fantastisk vän. Alla vet att han är den vassaste skribenten vi har, men han är en ännu finare människa. Det säger en hel del eftersom han vinner alla priser som finns för sin journalistiska gärning. Han borde vinna ännu finare priser för den människa han är. Han brukar komma på våra spelningar och då är det alltid höjdpunkten. En nykter Erik Niva är 5+, men en segerrusig Erik Niva backstage efter en härlig konsert är fan 6+.

I Nöjets podd ”Tombolaintervjun” berättar Rasmus Arvidsson mycket mer – till exempel varför han skulle vilja ha ett par knän av stål.
I Nöjets podd ”Tombolaintervjun” berättar Rasmus Arvidsson mycket mer – till exempel varför han skulle vilja ha ett par knän av stål.Foto: Andreas Blomlöf

Är du en morgon- eller kvällsmänniska?

– Inget av det. Jag har ett fönster mellan 09.00–11.15, då är jag på g. Vad är klockan nu? 10.30. Du fångade mig precis. Min kompis som jag sover med på turné tror alltid att jag dör flera gånger varje natt på grund av min sömnapné. Jag tror att tröttheten har med det att göra, men alternativet för att vara pigg och må bra är att ha en sådan där elsnabel. Jag är rädd för hur det skulle påverka mig på scen – vetskapen om att jag har en sådan snabel skulle göra något med min person.

Har du något favoritbarnprogram?

– Just nu är det grymt, min son kollar på alla favoriter från min barndom. ”Lejonkungen”, ”Aladdin”, ”Toy Story” och så där. Det är helt sjukt. Folk fattar nog inte hur bra det är.

”En nykter Erik Niva är 5+, men en segerrusig Erik Niva backstage efter en härlig konsert är fan 6+.”
Rasmus Arvidsson om sin vän, fotbollsjournalisten Erik Niva, som tidigare medverkat i Tombolaintervjun.

Det måste vara härligt att få ”levla upp” till det från ”Greta Gris”?

– Ja precis, det hände för bara något år sedan. Innan dess var det tre år av populärkulturellt mörker. Samtidigt är man som förälder väldigt tacksam att de där programmen finns. ”Babblarna” är ju som heroin. Och ”Greta Gris”! Greta Gris har ju vunnit över alla på jorden. Det är så dåligt tecknat och har ändå blivit så stort. Stora filmer från Pixar kostar ju flera miljarder att göra, men ”Greta Gris” kostade kanske sju dollar och två timmar av någons tid. Ändå är det världens största tv-program.

Fakta

Rasmus Arvidsson

Ålder: 35 år.

Bor: På Öland.

Uppvuxen: I Nybro.

Gör: Frontfigur och låtskrivare i Avantgardet.

Aktuell: Ger tre konserter med Avantgardet på Söderport i Kalmar den 16, 17 och 18 december. Bandet släppte under tisdagen tre nya låtar – en försmak från det kommande albumet ”Nybrosoundet” som väntas i vår.

Kuriosa: Avantgardet har sedan 2016 släppt ett album om året – senast ”Smash and grab” som kom i september. Rasmus Arvidsson tilldelades pris som Årets textförfattare på Manifestgalan i början av året. Bandet var Grammisnominerat år 2019 och uppträdde även på Grammisgalan samma år.

Lyssna på hela intervjun i det senaste avsnittet av ”Tombolaintervjun” – där berättar Rasmus Arvidsson bland annat om Skandiamannen, Jocke Åhlunds födelsedagsboogie, sin förkärlek till ficklampan i mobilen samt varför han skulle vilja bjuda Ebba Busch på middag. Lyssna på Spotify, i din podcastapp eller högst upp i artikeln.

Läs fler tombolaintervjuer:

Frida LindströmSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.