Annons

Rapaces fejkmisshandel i SVT kritiseras

I "Stjärnorna på slottet" låtsas Ola Rapace spöa upp en ljudtekniker. Nu får SVT kritik för påhittet. "Empatilöst bortom allt förstånd", skriver Katarina Wennstam.
Tv • Publicerad 10 januari 2021
Skådespelaren Ola Rapace. Arkivbild.
Skådespelaren Ola Rapace. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

I programmet låtsas skådespelaren Ola Rapace att han förlorar humöret och misshandlar en ljudtekniker inför de andra deltagarna. I själva verket var den påhittade misshandeln en vink om att stjärnkollegorna skulle få utföra stunts.

Men skämtet uppskattas inte av alla. Författaren och debattören Katarina Wennstam kallar tilltaget "tondövt och empatilöst".

Annons

– Vi vet i dag, efter vittnesmålen hösten 2017 och framåt, att just den här typen av faktiskt verkliga utbrott på olika typer av produktioner, repetitioner eller firmafester, är något som väldigt många människor inom tv-, film- och teaterbranschen har upplevt, säger hon till Aftonbladet.

I kommentarerna i ett tidigare inlägg på Instagram får hon medhåll av bland andra Mia Skäringer Lázár, Eva Röse och Alexandra Rapaport.

SVT säger till Aftonbladet att påhittet var vinkning till "Olas rykte som hetlevrad" och uppger att ingen av de andra medverkande tagit illa upp.

Ola Rapce själv säger i ett sms till tidningen att han inte vet vem Katarina Wennstam är. "Så svårt att kommentera. Är hon nån insta-kändis?", skriver han.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons