Annons

Primadonna gör comeback efter Putinkritik

Musik • Publicerad 28 maj 2022
Anna Netrebko. Arkivbild.
Anna Netrebko. Arkivbild.Foto: Luca Bruno/AP/TT

Den ryska stjärnsopranen och Polarpristagaren Anna Netrebko är tillbaka på scen efter den senaste tidens kontrovers kring henne och kriget i Ukraina. I veckan uppträdde hon bland annat på konserthuset Philharmonie de Paris och emottogs med jubel på Scala i Milano, rapporterar flera medier.

I mars blev Netrebko portad från bland annat Metropolitan i New York med hänvisning till hennes tidigare stöd för Vladimir Putin. När hon senare fördömde kriget och försökte distansera sig från den ryske presidenten i ett uttalande blev hon i sin tur av med jobb i Ryssland och kallades förrädare av den ryska statsdumans talesperson.

Annons

Den ryska primadonnan har under årens lopp vid flera tillfällen uttryckt sitt stöd för den ryska regeringen. 2014 poserade hon med en rebellflagga i den ryskstödda utbrytarregionen Donetsk i Ukraina.

Anna Netrebko är bosatt i Österrike och fick Polarpriset 2020.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons