Poddtrion avrundar Mellofesten: Vi har ett resultat – ring Filip & Fredrik

Melodifestivalen är över för i år och i dag släpps det sista avsnittet av kulturredaktionens podcast ”Mellofesten”.
Vann rätt låt? Varför sågade Ida den stora finalshowen? Vad kan SVT göra annorlunda till nästa år? Och vad har Christians hangup på Filip och Fredrik att göra med Melodifestivalen?
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Publicerad 14 mars 2022
Frida Lindström, Christian Gustafsson och Ida Norinder går på djupet med Melodifestivalen i podden ”Mellofesten”.
Frida Lindström, Christian Gustafsson och Ida Norinder går på djupet med Melodifestivalen i podden ”Mellofesten”.

Barometern-OT:s podcast ”Mellofesten” har varit en trogen följeslagare under hela Mellocirkusen – men nu går den i mål. Frida Lindström, Ida Norinder och Christian Gustafsson samlas en sista gång för ett gediget eftersnack om lördagens final.

– Förra veckan var vi oense om det mesta, den här gången försöker vi nå något slags konsensus kring årets Mello. Cornelia Jakobs vann, men det var mycket som hände på vägen. Vi dissekerar allt från de trötta mellanakterna till den internationella juryns förmåga att ständigt överraska, säger Frida Lindström, som varit programledare under säsongen.

Frida Lindström leder podden.
Frida Lindström leder podden.Foto: Johanna Eriksson

Vad är det med poddformatet som du tycker om?

– Jag gillar att det finns utrymme att blanda skoj och allvar samtidigt som man kan gå lite djupare i ämnen än vad man kan göra i en skriven artikel. Poddavsnitten är cirka 45 minuter långa så man hinner gräva lite mer. Sedan uppstår mycket i samtal. Det händer saker i stunden, man kan tänka högt och ett filter försvinner. Oavsett hur duktig man är som skribent så är det alltid ett filter mellan text och läsare.

Hur stort Mello-fan är du?

– Jag är en Mello-entusiast men inte en Mello-fantast. Jag tittar gärna på Mello och tycker att det är roligt. Jag är väldigt musikintresserad och även om det inte är i Melodifestivalen som majoriteten av Sveriges bästa musik växer fram så är det ett intressant fenomen. Det är något att samlas kring. Jag gillar Melodifestivalen mycket men kan också vara kritisk. Jag har åsikter av både det positiva och negativa slaget.

Oscar Zia leder årets Melodifestival.
Oscar Zia leder årets Melodifestival.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Vilket är ditt starkaste Mellominne?

– Jag glömmer aldrig John Lundviks ansiktsuttryck när han blev tilldelad sina sista poäng i Eurovision 2019. Herregud, så jag led med honom! Hade ont i kroppen i en vecka.

Vilken Mellolåt är bäst?

– Jag vill slå ett slag för Loreens första bidrag, alltså innan Euphoria. Låten heter ”My heart is refusing me” och är en riktig banger. Samma sak med Dotter, hennes bästa bidrag ”Cry” var med två år innan genombrottet med ”Bulletproof”. Om vi snackar gamla godingar måste jag säga ”Det börjar verka kärlek, bannemej” med Claes-Göran Hederström. Det finns ingen låt som gör mig på lika gott humör.

Lyssna på det senaste avsnittet nedan eller på Spotify

Läs mer om Ida Norinders och Christian Gustafssons tankar och känslor kring Melodifestivalen

Kim Ustamujic JohansenSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.