Annons

Povel Ramel firas stort 2022

Musik • Publicerad 15 november 2021
Musikern, komikern och entertainern Povel Ramels 100-årsjubileum uppmärksammas nästa år. Arkivbild.Foto: Jurek Holzer / SvD / TT

Nästa år skulle Povel Ramel ha fyllt 100 år. Jubileet uppmärksammas med en serie föreställningar där omkring 100 gästartister medverkar, däribland Johan Glans, Povels Naturbarn (med barnen Lotta och Mikael Ramel) och Babben Larsson.

Sammanlagt blir det tre föreställningar, med start den 19 mars på Trädgår'n i Göteborg och fortsättning på Münchenbryggeriet i Stockholm 26 mars och avslutning på Moriska Paviljongen i Malmö 23 april.

Annons

En hel del av artisterna har belönats med Povels eget Karamelodiktstipendium, medan andra har arbetat tillsammans med den multibegåvade entertainern.

Konserterna leds av Anders Eldeman, som också är ordförande i Povel Ramel-sällskapet. Till sin hjälp på scenen har han Kalle Lind som förärats en egen avdelning med kåserier och historier under föreställningarna.

I varje stad hålls tre olika konserter, förmiddag, eftermiddag och kväll. Bland de många gästartisterna märks också namn som Monica Dominique, Anne-Lie Rydé och The Real Group.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons