GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Polsk teater gästar Dramaten med "Mein Kampf"

Teater • Publicerad 17 november 2021
Den polska pjäsen "Mein Kampf" gästspelar på Dramaten i Stockholm i december. Arkiv.
Den polska pjäsen "Mein Kampf" gästspelar på Dramaten i Stockholm i december. Arkiv.
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Den polska teatern Teatr Powszechny gästspelar på Dramaten med föreställningen "Mein Kampf". Tanken bakom pjäsen är att undersöka hur de idéer som Adolf Hitler för fram i sin bok med samma titel står i relation till det som sker i dagens Polen. Enligt regissören Jakub Skrzywanek är tanken att väcka diskussioner kring den samtida antisemitismen och hatretoriken.

Föreställningen ges på Dramaten den 7–9 december och ingår i Bergmanfestivalen. Med anledning av pandemin är de internationella gästspelen till skillnad från tidigare utspridda.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.