Annons

Pixars nya film släpps på strömningstjänst

Pixars nya animerade film "Själen", eller "Soul" som den kallas på engelska, kommer att släppas direkt på strömningstjänsten Disney plus.
Film • Publicerad 9 oktober 2020
Pixars nya animerade film "Själen" ("Soul") handlar om den jazzälskande musikläraren Joe Gardner, vars engelska röst görs av Jamie Foxx.
Pixars nya animerade film "Själen" ("Soul") handlar om den jazzälskande musikläraren Joe Gardner, vars engelska röst görs av Jamie Foxx.Foto: Pixar via AP/TT

Filmens biopremiär var från början planerad till november, men på grund av coronapandemin skrotas biografvisningarna och filmen släpps i stället online på juldagen, utan någon extra kostnad utöver prenumerationsavgiften.

"Under de senaste sex månaderna har visserligen omständigheterna på marknaden varit svåra på många sätt, men de har också gett en möjlighet till innovation när det kommer till innehållsdistribution", skriver Disney i ett uttalande.

Annons

Filmjätten försöker locka kunder till sin nya strömningstjänst, som lanserades i Sverige den 15 september. I USA och en del andra länder släpptes till exempel den uppskjutna storfilmen "Mulan" direkt på Disney plus i september, men då till en extra kostnad. Svensk premiär får "Mulan" på strömningstjänsten den 4 december, men då utan extra kostnad.

"Själen" handlar om den jazzälskande musikläraren Joe Gardner, vars själ efter en olycka separeras från hans kropp och hamnar på en plats tillsammans med andra själar. Filmen kommer fortfarande att visas på bio i länder där Disney plus än så länge inte är tillgängligt.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons