GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Philip Glass-opera skjuts upp

Philip Glass dansopera "De förskräckliga barnen" skjuts upp till 2022. Arkivbild.
Philip Glass dansopera "De förskräckliga barnen" skjuts upp till 2022. Arkivbild.
Foto: Balazs Mohai

Dansoperan "De förskräckliga barnen – Les enfant terribles" av Philip Glass skjuts upp till sommaren 2022. Det fria operakompaniet Kamraterna som skulle ha haft premiär på föreställningen i juni i år har fattat beslutet som en konsekvens av pandemireglerna.

"Vi kan inte äventyra Kamraternas ekonomiska existens genom att spela för enbart åtta personer", säger kompaniets verksamhetsledare och producent Daniel Szpigler i ett pressmeddelande.

Han konstaterar också att pandemireglerna visserligen kan komma att ändras, men att kompaniet behöver minst tio veckor på sig för att ta produktionen till premiär.

Philip Glass opera bygger på boken "De förskräckliga barnen" av Jean Cocteau från 1929. Kamraternas uppsättning skulle ha haft premiär på Teater Tribunalen i Stockholm.

Läs mer