1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Peter och Tova Glyt spelar live i kväll – här kan du se konserten

I kväll spelar Kalmarbördiga artisterna Peter och Tova Glyt för ett utsålt Söderport. Endast 50 biljetter har släppts – och de sålde slut på bara några minuter.
– Det står nästan 200 på väntelista, säger Peter Glyt.
Konserten ser du här (länk sist i artikeln) med start kl 20.
Tova Glyt är aktuell med sin nya ep ”Head back”. Peter Glyt har en mer än 25 år musikkarriär i ryggen. I kväll, måndag, direktsänder Barometern-OT deras konsert från Söderport med start kl 20.
Foto: Pressbilder

Peter och dottern Tova Glyt kommer ursprungligen från Kalmar, men bor sedan ett antal år tillbaka i Åre. Peter Glyt har tidigare anordnat krogshower i Kalmar och släppt en mängd låtar och skivor i olika konstellationer.

Han har även synts i campingfarsen på Bastionen tillsammans med bland andra Ingemar Bernthsson. Tova Glyt har vunnit P4 Jämtlands lokala final av P4 Nästa två år i rad, och släppte nyligen ep:n ”Head back” som innehåller sex låtar.

Under måndagskvällen återvänder de till sin hemstad för en konsert på Söderport.

– Jag kommer att spela lite av mina egna låtar, från Fräcka orkestern fram till nu – jag håller på med en visskiva. Det har blivit en del låtar sedan mitt första skivkontrakt 1994. Tova har precis släppt en EP och kommer att köra både egna låtar och coverlåtar som vi tycker passar, säger Peter Glyt.

På grund av de rådande restriktionerna släpptes enbart 50 biljetter till spelningen, och Peter Glyt berättar att de sålde slut på bara några få minuter.

– Vi kände oss lite som The Beatles, det står nästan 200 personer på väntelista. Folk är helt utsvultna efter att se musik live, om man ska hitta något positivt i allt det här är det att det känns kul att det finns ett sådant behov av livemusik.

Kvällens konsert är den första Peter Glyt genomför sedan coronavirusets utbrott. Han berättar att både han och Tova Glyt ser mycket fram emot att få gå upp på scenen igen.

–Vi kommer prata lite med publiken och försöka få till ett trevligt mellansnack. Det kommer bli lite familjärt när det är så få. Nu kliar det lite i fingrarna, faktiskt. Det ska bli riktigt roligt.

Vi sänder konserten live, start kl 20:

Läs mer

Kalmar

Plåtbitar stör på Ölandsbron

Trafikverket varnar för att det ligger flera plåtdelar på Ölandsbron.

Efter många turer

Polisen stoppar Aldestams privata kräftskiva med Danny

”Jag har gjort allt, jag orkar inte mer”.

Tre månader med nya skatten

Färre väljer plastpåse – men nya skatten möter kritik

Organisationen Svensk handel tycker att skatten slår fel.

Medan du sov

Här är nattens händelser

Bil in i stenmur utanför Färjestaden. Tre anhållna för bostadsinbrott i Lessebo.

Sport

Lindsdals IF föll mot ett tyngre Team Södermöre

Det skulle vänta till andra halvlek innan målskyttet brakade loss.

IFK Kalmar

Sport: Björck klar för Kvarnsveden – Lang stannar i IFK

”Jag har vägt det privata mot speltid och tänkt att jag lika gärna kan satsa.”