Annons

Pernilla Wahlgren leder Melodifestivalen

Nu står det klart att Pernilla Wahlgren ansluter som programledare för en av Melodifestivalens deltävlingar – tillsammans med Per Andersson.
Melodifestivalen • Publicerad 11 januari 2021
Pernilla Wahlgren. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

För Pernilla Wahlgren var det självklart att tacka ja till uppdraget.

– Jag har ju faktiskt varit med i Melodifestivalen och tävlat fem gånger, så jag tänkte att det var dags att vara med och leda programmet, säger hon.

Annons

Huvudprogramledare i år är den tidigare schlagergeneralen Christer Björkman, som på så vis tar adjö av tävlingen. Han har tidigare beskrivit sin roll som ett slags tävlingens Benjamin Syrsa, medan de Pernilla Wahlgren och de andra hoppar in och leder deltävlingarna.

Improvisationer och infall

Vid sin sida på scen har Wahlgren komikern och skådespelaren Per Andersson. Och det är inte första gången som de jobbar tillsammans. 2019 spelade de Tomten och Tomtemor i julkalendern ”Panik i tomteverkstan”.

– Det ska bli fantastiskt roligt. Jag ser verkligen fram emot att göra det här tillsammans med Per Andersson. Det brukar bli många improvisationer och spontana infall från honom. Det är inte varje dag som jag får vara den ordningsamma på scen, säger Pernilla Wahlgren med ett skratt.

Hela evenemanget — fem deltävlingar samt final — äger i år rum i Annexet i Stockholm med start den 6 februari. Med anledning av pandemin blir det alltså inte någon turné med fullsatta hockeyarenor i år.

"Allt ska vara löst"

– Det är klart att det är tråkigt att inte få göra det här inför en taggad publik, speciellt med tanke på de komiska inslagen. Men det ska nog gå bra ändå, och jag tror att folk har börjat vänja sig vid att det ser ut så här, säger Pernilla Wahlgren.

Resten av programledarna presenterades förra veckan, men då fanns hon inte med. Orsaken var att realitystjärnan och sociala medier-profilen Wahlgren har så många kommersiella åtaganden, och det var mycket sjå med att ordna så att de inte krockar med rollen som programledare i public service.

– Det var en hel del logistik att ordna med, men nu ska allt vara löst, säger hon.

Fakta: Programledare Melodifestivalen 2021

Huvudprogramledare för samtliga deltävlingar: Christer Björkman

Deltävling 1: Lena Philipsson

Deltävling 2: Anis Don Demina och Oscar Zia

Deltävling 3: Jason Diakité

Deltävling 4: Pernilla Wahlgren och Per Andersson

Andra chansen: Shirley Clamp

Finalen: Måns Zelmerlöw och Shima Niavarani

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons