Annons

Padelbanor hotar sommarens cirkusar

Nöje • Publicerad 12 juli 2022
Cirkusar får svårt att hitta spelplatser. Arkivbild.
Cirkusar får svårt att hitta spelplatser. Arkivbild.Foto: Frank Augstein/AP/TT

Padelbanor, utegym och staket som byggts upp av kommunerna under pandemin, har gjort det svårt för cirkusar att slå upp sina tält i sommar, rapporterar SVT.

– Det har varit stora problem att hitta spelplatser, säger Janne Näsström på Cirkusakademien, en ideell förening som arbetar med att främja cirkusverksamhet, till SVT.

Annons

Sveriges tre turnerande cirkusar: Brazil Jack, Cirkus Rohdin och Cirkus Olympia har vanligtvis föreställningar nästan varje dag under sommaren. Föreställningarna kräver stora ytor och tillgång till elektricitet. Men nu har cirkusarna platsproblem flera dagar i veckan, menar Janne Näsström.

Cirkusakademin får därför ett anslag på 600 000 kronor från Statens kulturråd, för att kartlägga allmänna ytor i landet och samla in information om vilka platser som är anpassade för kulturaktiviteter utomhus.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons