GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nyansrikt om medberoende i Sofia Nordins ungdomsroman

Sofia Nordin låter saker vara både och, i nyansrika ”Syster” om medberoende och att finna sin egen väg.
Bokrecension • Publicerad 25 september 2021
Sofia Nordin.
Sofia Nordin.
Foto: Sara Moritz
Ungdomsroman

Syster

Författare: Sofia Nordin

Förlag: Rabén & Sjögren

Magda flyr, tillsammans med sin mamma och bebissyster från en pappa som dricker och är våldsam. De hamnar på ett skyddat boende där man odlar egen mat, aldrig har skärmtid men väl hippieartade sångstunder och andra präktiga aktiviteter. Magda finner sig snabbt till rätta, inte minst genom den jämnåriga snyggkillen Attila. Men hon längtar efter sin opålitliga pappa också, trots att hon vet att han är farlig.

”Syster” är en berättelse om både och. Om medberoendets mekanismer, spirande tonårskärlek, starka känslor av olika slag och normskepsis- men hela tiden med en fin nyansrikedom och frihet från ”budskap”. Magda träder fram som en hel, hoppfull karaktär medan hon genom eftertanke, överlevnadsinstinkt och misstag konstruerar sin egen kompass.

Rebecka ÅhlundSkicka e-post
Detta är en recension i Barometern Oskarshamns-Tidningen. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.