Annons

Norén får urpremiär i poddformat

Radio • Publicerad 29 juni 2020
Skådespelarna Gunilla Röör, Johan Ulveson, Ann Petrén och Shebly Niavarani medverkar i urpremiären av Lars Noréns drama "De sista rummen" i dramatikpodden "Dramaqueen".
Skådespelarna Gunilla Röör, Johan Ulveson, Ann Petrén och Shebly Niavarani medverkar i urpremiären av Lars Noréns drama "De sista rummen" i dramatikpodden "Dramaqueen".Foto: Peter Sydén

Lars Noréns aldrig tidigare spelade drama "De sista rummen" får urpremiär i dramatikpodden "Dramaqueen", enligt ett pressmeddelande. I rollerna hörs och syns skådespelarna Gunilla Röör, Johan Ulveson, Ann Petrén och Shebly Niavarani.

I "Dramaqueen" bearbetas texter av såväl välkända som nybakade skådespelare — och podden erbjuder även fördjupande samtal med utgångspunkt i den aktuella pjäsens tema. I det första samtalet gästas "Dramaqueen" av teaterkritikern Lars Ring i ett samtal om Noréns dramatik.

Samtalet leds av Rebecca Örtman, konstnärlig ledare, regissör och dramatiker och Karin Helander, som är teaterkritiker i Svenska Dagbladet och teaterprofessor vid Stockholms universitet – och duon planerar att släppa podden den 8 juli.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons