Annons

Nomineringarna till Guldörat klara

Radio • Publicerad 1 oktober 2020
Radioprogram och poddar ska prisas med Guldörat den 4 november. Arkivbild.
Radioprogram och poddar ska prisas med Guldörat den 4 november. Arkivbild.Foto: Martina Holmberg / TT

Radioakademin har presenterat nomineringarna till sin utmärkelse Guldörat, som uppmärksammar årets höjdpunkter i radio- och poddvärlden.

Nytt för i år är att pris delas ut i kategorin Årets intervju, där bland annat Sara Lundins intervju med Clark Olofsson, från podden "Olöst: Konstkuppen", och Martin Wicklins söndagsintervju i P1 med Isabella Löwengrip står nominerade.

Annons

I kategorin Årets radioupplevelse ställs bland annat "Valborgskören" mot "Trick or treat – tio fester på tio timmar" och "Dagbok från intensiven – inifrån covid-19-vården".

"Hjärta & hjärna", "Kropp & själv", "Martina Thun", "Morrongänget i Göteborg Mix Megapol", "NRJ morgon med Adam Alsing" och "Söndagsintervjun i P1" har alla chans på utmärkelsen Årets radioprogram, och sedan tidigare är bland andra fotbollspodden "When we were kings", "USApodden" och "Måndagsvibe med Hannalicious och Lojsan" nominerade i kategorin Årets podd, där lyssnarna själva röstar på sin favorit.

Samtliga nominerade finns på Radioakademins hemsida.

Priserna delas ut på Radio- och poddagen den 4 november.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons