GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nickelback blir för spretiga och saknar tryck

Skivrecension • Publicerad 24 november 2022
Detta är en recension i Barometern Oskarshamns-Tidningen. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Foto: Pressbild
Rock

Nickelback – Get Rollin'

Skivbolag: BMG Rights Management.

Bästa spår: ”San Quentin”.

Framgångsrika Nickelback har varit en vattendelare inom rockvärlden och deras kritiker anser att de är för kommersiella och mediokra. Trots det har den kanadensiska gruppen sålt miljontals album och nominerats till musikpriser – och hängivna fans finns det fortfarande gott om.

Albumets ledspår ”San Quentin” gör att man förväntar sig en riktigt hård platta, då låten är svindlande stark och rejäl. Riktigt så hårt blir det dock inte då det sedan bjuds på ballader, pop med mörka stråk och stundvis otroligt trista texter. Bandet känns i långa stycken mer som sig själva än någonsin. Det är en salig blandning av hård och mjuk tonalitet. Det som bromsar ett positivt helhetsintryck är att plattan känns för spretig, och har en brist på riktigt distinkta låtar med bra tryck.

Läs veckans övriga skivrecensioner:

Yasmine AbdullahiSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.