Annons

New York Dolls gitarrist Sylvain Sylvain död

Musik • Publicerad 15 januari 2021
Sylvain Sylvain (tvåa från vänster) och de andra medlemmarna i New York Dolls 1973. Arkivbild.
Sylvain Sylvain (tvåa från vänster) och de andra medlemmarna i New York Dolls 1973. Arkivbild.Foto: AVRO/Wikimedia Commons

Sylvain Sylvain, gitarrist i det legendariska rockbandet New York Dolls, är död, skriver Pitchfork.

Han avled i onsdags i sviterna av cancer, enligt ett inlägg på sin officiella Facebook-sida, skrivet av musikerkollegan Lenny Kaye.

Annons

Sylvain Mizrahi, som han egentligen hette, föddes i Kairo 1951 i en judisk familj, som senare emigrerade till New York.

Efter att ha spelat i konstellationer som The Pox och Actress rekryterades Sylvain Sylvain till New York Dolls 1971. Han spelade på de två album som bandet släppte på 70-talet och han var med i den uppsättning som återförenades under 00-talet.

"Min bästa kompis i många år. Jag minns fortfarande första gången jag såg honom dundra in i replokalen/cykelverkstaden med resväska och gitarr, direkt från planet efter att ha blivit deporterad från Amsterdam. Jag älskade honom direkt", skriver New York Dolls gamle frontman David Johansen på Instagram.

Sylvain Sylvain blev 69 år.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons