Netflix-film kan vinna på Razzie Awards

Film • Publicerad 12 mars 2021
Bra eller dålig? Glenn Close är Razzie-nominerad för sin roll i "Hillbilly elegy" men kanske blir hon även Oscarsnominerad. Pressbild.
Bra eller dålig? Glenn Close är Razzie-nominerad för sin roll i "Hillbilly elegy" men kanske blir hon även Oscarsnominerad. Pressbild.Foto: Lacey Terrell

Den kontroversiella polska filmen "365 dagar" kan vinna hela sex Golden Raspberry Awards, utmärkelsen som delas ut till årets sämsta filmer.

Filmen, som finns tillgänglig på Netflix, har anklagats för att glorifiera trafficking, bland annat av sångaren Duffy som själv blivit kidnappad och våldtagen.

Den tvivelaktiga Razzie-äran delas även av Glenn Close som blivit nominerad för sin insats i kritikersågade "Hillbilly elegy". Filmen, som även den ligger på Netflix, har dock gått hem hos många och paradoxalt nog anses Glenn Close ha goda chanser att kamma hem en Oscarsnominering för samma roll.

Adam Sandler ("Hubie Halowween"), Anne Hathaway ("The last thing he wanted" och "Häxorna") och Robert Downey Jr ("Dolittle") är också Razzie-nominerade.

Prisutdelningen äger rum den 21 april.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.