Annons

National Book Award petar Barrymore

Nöje • Publicerad 13 september 2023
Drew Barrymore får inte längre vara värd på National Book Award i november. Arkivbild.
Drew Barrymore får inte längre vara värd på National Book Award i november. Arkivbild.Foto: Christopher Smith/AP/TT

USA:s finaste litteraturpris, National Book Award, vill inte längre ha Drew Barrymore som värd på deras prisceremoni i november, enligt Variety.

Återkallan av värdskapsinbjudan sker efter att Drew Barrymore fått massiv kritik för att ha beslutat att återuppta sin pratshow "The Drew Barrymore show" - trots den pågående strejken i Hollywood.

Annons

"I ljuset av tillkännagivandet att "The Drew Barrymore Show" kommer att återupptas har National Book Foundation återkallat Barrymores inbjudan att vara värd för den 74:e National Book Awards-ceremonin,” skriver stiftelsen.

Barrymore har tidigare öppet stöttat de strejkande manusförfattarna och skådespelarna i USA. Ändå beslutade hon att återuppta sin show, varpå manusförfattarnas fackförbund WGA lät meddela att man planerade att demonstrera utanför studion där pratshowen spelas in.

Vissa amerikanska pratshower har kunnat sändas under den pågående strejken eftersom de inte har anställda manusförfattare, men det gäller inte Barrymores program.

"The Drew Barrymore show" sänds på CBS i USA och kan i Sverige strömmas via Pluto TV.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons