GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Mons Kallentoft proppar in för mycket av allt i handling och intrig

Bokrecension • Publicerad 13 november 2021
Detta är en recension i Barometern Oskarshamns-Tidningen. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Mons Kallentoft, författare
Mons Kallentoft, författareFoto: Pär Olsson
Spänningsroman

Blickfångarna

Författare: Mons Kallentoft

Förlag: Forum

Med den fjortonde boken om polisen Malin Fors är har Mons Kallentoft nu skrivit den femte fristående delen i sviten inspirerad av de fem sinnena. Och nej, jag hänger inte riktigt med, men så har jag heller inte läst alla de tretton tidigare.

Det är ett gott tag sedan jag läste Kallentoft överhuvudtaget, och jag kommer under läsningen ihåg varför jag slutade. Inte så att hans böcker är tråkiga eller dåliga. De är mer, tja, för mycket. För mycket manér i språket, för mycket av allt i handling och intrig. Och alldeles för mycket av Malin Fors, denna alkoholiserade, traumatiserade, demonridna och jobbiga polis och människa.

Dock ska det sägas att Mons Kallentoft ändå håller spänningen vid liv i fallet med den sedan länge döda pojken och den kände konstnären och hur Malin Fors trasslar sig igenom det hela. Men sedan tar jag nog en paus igen.

Mats PalmquistSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.