Annons

Minnesutställning med Grünstein på Artipelag

Foto • Publicerad 22 september 2023
Denise Grünsteins verk ska visas på utställningen "Eftermäle" på Artipelag. Arkivbild.
Denise Grünsteins verk ska visas på utställningen "Eftermäle" på Artipelag. Arkivbild.Foto: Denise Grünstein
Denise Grünstein började ägna sig åt konstfotografi runt 2000-talet.
Denise Grünstein började ägna sig åt konstfotografi runt 2000-talet.Foto: Denise Grünstein

Fotografen och konstnären Denise Grünberg var i årtionden tongivande i svensk fotokonst. I somras gick hon bort och nu visar Artipelag en minnesutställning, "Eftermäle", med hennes verk.

Den spänner över Grünsteins karriär - från genombrottet 1981 med "Bländande bilder" på Fotografiska museet i Stockholm till sista stora konstnärliga projektet "Nympheas" 2021. Grünstein rörde sig obehindrat mellan genrer och gjorde sig känd under 90-talet känd som en av Sveriges främsta porträtt- och modefotografer. I början på 2000-talet skiftade hon över till konstfotografi.

Minnesutställningen på Artipelag öppnar den 14 oktober, men i samma veva bjuder galleri CFHILL, som Grünstein var knuten till, på en parallell utställning som del av ett dubbelretroperspektiv. CFHILL öppnar utställningen den 29 september.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons