GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Minaj i covidbråk med brittiska regeringen

Nicki Minaj får kritik från Storbritanniens premiärminister Boris Johnson efter att hon spridit ovetenskapliga teorier om coronavaccinet på Twitter, skriver .
Nöje • Publicerad 14 september 2021
Nicki Minaj får kritik från Boris Johnson. Arkivbild.
Nicki Minaj får kritik från Boris Johnson. Arkivbild.
Foto: Evan Agostini/AP/TT

Nicki Minaj skrev i ett inlägg att en "kompis till hennes kusin" tagit vaccinet och blivit impotent, då hans testiklar svullnat upp. Storbritanniens högste medicinskt ansvarige under pandemin, professor Chris Whitty, tycker att Nicki Minaj borde skämmas att sprida desinformation till sina 22 miljoner följare.

– Det finns ett antal myter som går runt. Några som bara är fåniga och några som är utformade för att skrämma folk. Det där är en av dem, det är helt enkelt inte sant, sade Whitty under brittiska regeringens presskonferens på tisdagen.

Boris Johnson tog sedan upp tråden och pratade om en annan Nikki, nämligen doktor Nikki Kanani, som har informerat allmänheten i Storbritannien under pandemin.

– Jag är inte så bekant med Nicki Minajs verk som jag borde vara. Men jag känner till superdoktorn Nikkin Kanani och hon skulle säga till er att alla borde ta vaccinet, sade han.

Nicki Minaj skriver på Twitter att hon tar premiärministerns uttalande som en diss, men att hon "älskar honom ändå" på grund av hans brittiska dialekt.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.