Annons

Miah Persson lär ut i Birgit Nilssons anda

Kultur • Publicerad 28 januari 2021
Miah Persson, hovsångerska med framgångsrik internationell karriär, håller i sånglektionerna på årets Birgit Nilsson-dagar. Arkivbild.
Miah Persson, hovsångerska med framgångsrik internationell karriär, håller i sånglektionerna på årets Birgit Nilsson-dagar. Arkivbild.Foto: Maja Suslin/TT

När Birgit Nilsson-dagarna inleds på Birgit Nilsson-museet i augusti i år är det hovsångerskan Miah Persson som håller i de sedvanliga lektionerna för unga sångare.

Sopranen Persson, som blev hovsångerska år 2011, säger i ett pressmeddelande att hon ser fram emot att "efter ett väldigt turbulent och annorlunda år få arbeta med unga sångare och hjälpa dem att utveckla deras talang, interpretation och musicerande."

Annons

"Jag hade tyvärr aldrig äran att få träffa vår stora sopranstjärna, men de inspelningar som jag har sett och lyssnat på får mig att inse vilken fantastisk sångerska och människa Birgit Nilsson var", säger hon.

Miah Perssons så kallade master class avslutas med en konsert i Västra Karups kyrka den 12 augusti.

Birgit Nilsson-dagarna 2021 är planerade att äga rum den 9–15 augusti och kommer att direktsändas på nätet. Det fullständiga programmet offentliggörs vid senare tillfälle.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons