GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Metropolitanoperan tillbaka på bio i Sverige

Teater • Publicerad 5 oktober 2021
"Fire shut up in my bones", komponerad av Terence Blanchard, sätts upp på Metropolitan i New York. Pressbild.
"Fire shut up in my bones", komponerad av Terence Blanchard, sätts upp på Metropolitan i New York. Pressbild.
Foto: Ken Howard/Metropolitan Opera/TT

Folkets hus och parker erbjuder återigen operaföreställningar på bio efter pandemin. Metropolitanoperan i New York har den här säsongen tio olika föreställningar och premiär för tre samtida operor – det största antalet sedan 1928.

"Vi är väldigt glada att efter den långa nedstängningen åter kunna erbjuda opera till publik i hela Sverige. Det blir ett kärt återseende med en säsong som känns extra passande för en återstart", säger Calle Nathanson, vd Folkets Hus och Parker, i ett pressmeddelande.

Den omtalade "Fire shut up in my bones" av Terence Blanchard kommer att visas den 23 oktober, men det är den som inleder Metropolitansäsongen. Det är också första gången en svart kompositör får ett verk uppfört på operan.

Starten för Folkets hus och parkers operasäsong blir 9 oktober, då "Boris Godunov" visas. Sedan fortsätter det med både nyskrivet och klassiker som "Rigoletto", "Askungen" och "Turandot".

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.